Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Trash art 2020
Kiíró:
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő
Határidő:
02/28/2020
Érvényes:
02/28/2020
Tárgymutató:
alkotáspályázat, környezetvédelem
Pályázhat:
mindenki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

TRASH ART 2020 pályázat

"MÁR CSAK KÉPEK ÉS SZOBROK"
A Trash Art Magyarország 2020-ban arra hívja fel a figyelmet, hogy mekkora az ember felelőssége a környezetünkben bekövetkezett változásokban, a fajok eltűnésében, az ökoszisztémák megváltozásában.
Ezért 2020-ban két tematikus kategóriában hirdetjük meg az alkotói pályázatot:
- kihalt fajok
- a fajok kihalásának okai
Ebben az évben, minden szobor mellé várunk egy képet, ami az alkotást ihlette, amit a szobor mellett kiállítunk, így téve teljessé a kompozíciót.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A Trash Art Magyarország 2020 célja felhívni az emberek figyelmét a környezet védelmére, a hulladék keletkezésének megelőzésére, annak megfelelő kezelésére, az anyagok, a hulladék újrahasznosításának fontosságára, amely korunk egyik legégetőbb problémája.
A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas kültéri szobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn. Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen anyagok minden évben művészeti alkotásként élednek újjá, meghökkentve és a figyelmet felkeltve, osztatlan sikert aratva az ország több helyszínén, kiemelkedő fesztiválján.
A projektben résztvevő alkotók újrahasznosítható "hulladék" alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A "trash art" egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektíven gyűjtött hulladékok látványos művészeti alkotásként születnek újjá, mutatják be az ember felelősségét a környezet, az ökoszisztémák változtatásában.
A program szabad kezet ad az alkotóknak a két téma feldolgozásában.

NEVEZÉS
Nevezni kizárólag elektronikus formában lehet, a teljes körűen kitöltött online Jelentkezési adatlap beküldésével, megjelölve, mely kategóriában indul a versenyző. A nevezés része a szoborterv leírása és rajza.
Nevezni egyénileg és csapatban is lehet.
Nevezési időszak: 2019. november 15.-2020. február 28.
A nevezés mindenki számára nyitott és ingyenes, életkori és szakmai megkötések nélkül.

INSTALLÁCIÓK
Készülhetnek önálló szobrok vagy szoborcsoportok.
Kizárólag kültéri megjelenésre alkalmas tervekkel lehet pályázni.
Méret: maximum 2-2,5 méter magas és legfeljebb 4 m2 alapterületű (a technikai megoldások egyeztetése után a méret változhat felfelé).
Anyaghasználat: szabadon választott. Minden alkotó, illetve csapat tetszőlegesen választhatja ki azokat az anyagokat, amelyekből az installációt készíti, de itt is figyelembe kell venni a kültéri elhelyezést. A szobroknak lehet vázat készíteni, amire rögzítik az újrahasznosítható anyago(ka)t, de kikötés, hogy a váz is újrahasznosítható, vagy hulladékból származó legyen. Minden alapanyag használható: fém, alumínium, üveg, PET, fa stb.
Igény szerint az alapanyagokat egyes városok hulladékgazdálkodási közszolgáltatói, hulladékhasznosító üzemei, valamint a projekthez csatlakozó cégek biztosítják.
Egyéb szempontok: a szobrok elkészítése és kiállítása során kiemelt szempont a biztonság, a balesetveszély elkerülése. A szobrokat statikailag és érintésvédelem szempontjából is úgy kell elkészíteni, hogy azok megfeleljenek a biztonságos kiállíthatóság feltételeinek. Fontos a szállíthatóság, mozgathatóság, amennyiben szükséges a szétszerelhetőség. Minden kiállításra kerülő szobor esetében ezt ellenőrizzük. Amennyiben nem felel meg ennek a feltételnek, a gödöllői kiállítás megnyitója előtt a pályamű a versenyből kizárásra kerül.

DÍJAZÁS
Két kategória fődíjat adunk át a szakmai zsűri döntése alapján, aminek értéke egyenként 700 ezer Ft. A zsűri emellett értékes különdíjban részesíti az általa kiemelkedőnek ítélt alkotásokat, összesen 600 ezer Ft értékben.
Díjátadó: a Gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál zárónapján, 2020. május 31-én, vasárnap, a természet- és környezetvédelmi programok Gáláján.

KIÁLLÍTÁS
A versenybe beválogatott pályaművek tervei és alkotói 2020. március 31-től lesznek megtekinthetők a http://www.trashart.hu és a http://www.godollofilmfest.com oldalon.
Az elkészült szabadtéri pályaművek az eddigi évekhez hasonlóan, ismét Gödöllő parkjaiban és a Királyi Kastély kertjében kerülnek először bemutatásra. Debütálásuk 2020. május 29-én, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál kísérőprogramjaként lesz. A fesztivált követően a Gödöllői Királyi Kastély parkjába kerülnek át a vándorkiállításba beválogatott legjobb alkotások, ahol július 1-ig lesznek megtekinthetők, majd augusztusban a Sziget Fesztiválon, az Art Zone-ban mutatkoznak be a hazai és nemzetközi látogatók előtt. Ezenkívül - a 2019-es évhez hasonlóan - a szobrok részt vesznek az ország más fesztiváljain és környezetvédelmi eseményein is. A kiíró fenntartja a jogát, hogy csak a Zsűri által kiválasztott, és a szállítást, valamint a biztonságos kiállítást bíró pályaművek kerülnek be a vándorkiállításba.
Végül a szobrok - minőségi állapotuktól függően - a gödöllői Zöld Híd Kft. telephelyén kiállításra vagy újrahasznosításra kerülnek.

IDŐZÍTÉS
2020. február 28.: a pályázatok (tervek) benyújtásának végső határideje
2020. március 20.: a pályázók kiértesítése a versenyprogramba kerülésről, a zsűri döntésének megfelelően
2020. március 21.-május 15.: a szobrok elkészítése, konzultáció a mentorokkal. A pályázóknak a kiválasztást követően lehetőségük van a mentorokkal való egyeztetésre. A mentorok személyét március 31-én hozzuk nyilvánosságra a weboldalainkon.
2020. május 28-29.: a szobrok felállítása Gödöllőn, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál helyszínein
2020. május 31.: eredményhirdetés és díjátadó

Várjuk művészek, kreatív emberek, csoportok, egyetemek, civil szervezetek jelentkezését!
Sikeres alkotó munkát kívánunk!
A gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál szervezői
Gödöllő, 2019. október

További információ: http://www.trashart.hu
Kapcsolat:
Szarka Sára: sara.szarka@godollofilmfest.com T.: 20-366-4086
Hankó Gergely: gergelyhanko@gmail.com T.: 70-249-6113
Székelyhidi Tamás: tamas.szekelyhidi@godollofilmfest.com T: 30-540-3601

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum